De Beste Magnetrons
9 Tips voor het onderhouden en schoonmaken van je magnetron

9 Tips voor het onderhouden en schoonmaken van je magnetron

Geplaatst door 01-08-2022 18:51 door Rianne Wesselink

Magnetrons zijn een handig en tijdbesparend keukenapparaat. Maar ze moeten onderhouden en schoongemaakt worden om goed te blijven functioneren. Hier zijn 9 tips om je magnetron schoon en in goede staat te houden.

  1. Maak de buitenkant van je magnetron schoon: Neem de buitenkant van je magnetron af met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Als er vingerafdrukken of andere vlekken op zitten, gebruik dan een mild schuurmiddel zoals zuiveringszout of azijn om ze te verwijderen.

  2. Maak de binnenkant van je magnetron schoon: Verwijder met een vochtige doek voedsel of gemorst voedsel van de binnenkant van je magnetron. Gebruik een mild schoonmaakmiddel om hardnekkige vlekken te verwijderen.

  3. Voeg wat vocht toe: Giet een paar eetlepels water in de bodem van je magnetron en verwarm ongeveer 1 minuut op de hoge stand. De stoom zal helpen bij het losmaken en verzachten van eventueel verhard voedsel of gemorst voedsel.

  4. Maak het draaiplateau en de rolring schoon: Neem het draaiplateau en de rolring af met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik een zachte tandenborstel om eventuele hardnekkige voedseldeeltjes of vuil te verwijderen.

  5. Leeg en reinig de lekbak: Leeg en reinig de lekbak regelmatig. Veeg de bak af met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.

  6. Maak het vetfilter schoon: Maak het vetfilter aan de binnenkant van de magnetron los en was het in een warm sopje. Laat het aan de lucht drogen voordat je het terugplaatst in de magnetron.

  7. Maak de ventilatieroosters schoon: Veeg de roosters aan de achterkant of zijkant van de magnetron af met een licht vochtige doek.

  8. Ontgeur je magnetron: Als je magnetron onaangenaam ruikt, vul dan een magnetronveilige kom met water en voeg vers gesneden schijfjes citroen, limoen of sinaasappel toe. Verwarm het mengsel 1 minuut en laat het 15 minuten zitten. Dit zal eventuele nare geurtjes helpen verwijderen.

  9. Voer regelmatig preventief onderhoud uit: Haal de stekker van de magnetron uit het stopcontact, verwijder eventuele voedselspetters en resten, en inspecteer de deurafdichtingen. Maak eventuele resten schoon en vervang zo nodig de afdichtingen. Vervang tot slot eventueel beschadigde snoeren of stekkers.

Het volgen van deze eenvoudige tips kan je helpen je magnetron te onderhouden en schoon te maken, zodat je kunt blijven genieten van zijn tijdbesparende gemak.