De Beste Magnetrons
Je magnetron optimaal benutten: heerlijke en gezonde recepten

Je magnetron optimaal benutten: heerlijke en gezonde recepten

Geplaatst door 22-05-2023 15:39 door Ferry Muts

De magnetron is een integraal onderdeel van elke moderne keuken. Ze koken niet alleen snel en efficiënt, maar maken het koken van gezonde maaltijden ook gemakkelijk en gemakkelijk. Om ervoor te zorgen dat je je magnetron optimaal benut, zijn hier enkele heerlijke en gezonde recepten om uit te proberen.

Begin met gebakken aardappelen. Gebakken aardappelen zijn rijk aan voedingsstoffen, gemakkelijk te bereiden in de magnetron en bij iedereen geliefd. Schrob gewoon de aardappelen, steek ze dan een paar keer met een vork door voordat je ze 7 minuten in de magnetron zet, draai ze om en zet ze nog eens 5 minuten in de magnetron. Vul ze aan met verkruimeld spek, kaas, uien en zure room of gewoon met boter.

Probeer voor een lekkere snack eens een bagel of pitazakje met pindakaas en banaan. Rooster je bagel of pita in de magnetron en besmeer hem dan met ongeveer 1 theelepel pindakaas en ½ banaan voor een lekker tussendoortje. De smeltende pindakaas en de zoetheid van de banaan vormen samen een heerlijke, eiwitrijke snack.

Voor een gezondere, evenwichtigere maaltijd kun je quinoa roerbak proberen. Doe gewoon een kopje quinoa met 2 kopjes bouillon of water en een paar eetlepels gemengde plantaardige olie ongeveer 10 minuten in de magnetron. Voeg, eenmaal gekookt, wat gemengde groenten toe en roerbak ongeveer 4 minuten in de magnetron. Maak het af met gehakte amandelen, sesamzaadjes en verse kruiden voor een smaakvolle en gezonde maaltijd.

Een andere uitstekende magnetronmaaltijd is groente frittata. Klop 5-6 eieren los in een kom en roer er een kopje gemengde groenten door, zoals rode paprika, ui en spinazie. Voeg tot slot wat geraspte kaas, zout en peper naar smaak toe. Magnetron het mengsel 4 minuten op hoog en laat het dan nog 4 minuten in de magnetron zitten. Het eindresultaat is een smakelijke en voedzame frittata waar je altijd van kunt genieten.

Probeer tot slot eens zelfgemaakte appelmoes. Doe gewoon 2 of 3 middelgrote appels in de magnetron met een eetlepel water en wat kaneel, als je dat lekker vindt. Magnetron ze een paar minuten op hoog, tot de appels zacht zijn geworden. Pureer ze dan met een vork of haal ze door je blender tot je een dikke en geweldig uitziende appelmoes krijgt.

Met deze recepten kun je nu je magnetron optimaal benutten en genieten van heerlijke en gezonde maaltijden.