De Beste Magnetrons
Vijf creatieve magnetron recepten om te proberen

Vijf creatieve magnetron recepten om te proberen

Geplaatst door 03-10-2022 14:06 door Ferry Muts

We eten allemaal wel eens afhaalmaaltijden, kant-en-klaar maaltijden en voorverpakt voedsel, maar als je echt eten wilt koken in je eigen keuken, dan kun je niet zonder een magnetron. Niet bij velen bekend, is zelfs de bescheiden magnetron uiterst veelzijdig als het gaat om het maken van allerlei heerlijke gerechten, van een eenvoudige snack tot een complete, uitgebreide maaltijd.

Om je op weg te helpen, volgen hier vijf creatieve magnetronrecepten die je kunt proberen:

  1. Geroosterde groenten - Geroosterde groenten in de magnetron zijn verrassend snel en gemakkelijk, en kunnen worden genoten als hoofdgerecht, geserveerd op een lichte salade, of als bijgerecht. Om ze te maken bestrijk je de groenten licht met citroensap, olijfolie en je favoriete kruiden, stapel ze op een bord, en kook ze 4-6 minuten.

  2. Gebakken aardappels - Wie houdt er niet van een knapperige, hartige aardappel? Het enige nadeel - is dat het traditioneel veel tijd kost. In de magnetron maak je van je aardappels echter in enkele minuten een smakelijk bijgerecht. Begin door de aardappelen met een vork in te prikken en ze 7 tot 10 minuten op hoog vuur in de magnetron te zetten, en maak ze af met toppings naar keuze - boter, kaas, zure room en bieslook.

  3. Rijstpudding - Rijstpudding is een troostrijk dessert dat meestal wordt bereid in een slowcooker of op het fornuis. Maar als je ervoor kiest om het in de magnetron te maken, gaat het proces veel sneller en is de klus in een handomdraai geklaard. Alles wat je nodig hebt is gekookte rijst, melk, suiker en je favoriete keuze aan fruit en kruiden. Kook het ongeveer 5-6 minuten in de magnetron en voila! Je hebt zelf een heerlijk, romig dessert.

  4. Gepocheerde eieren - Gepocheerde eieren klinken misschien moeilijk om te maken, maar met behulp van een magnetron kook je ze in een handomdraai. Breek in een kom een ei en voeg een scheutje water toe, en kook het dan ongeveer 1 tot 2 minuten in de magnetron. Serveer met licht geroosterd brood, op smaak gebracht met zout en peper.

  5. Pizza - Ja, je kunt pizza maken in de magnetron! Begin met het platdrukken van een kant-en-klaar deeg en beleg het met je favoriete ingrediënten. Smeer dan een dun laagje olijfolie over het deeg en zet het ongeveer 2 tot 3 minuten op hoog vuur in de magnetron. Je kunt direct uit de oven genieten van je warme en knapperige pizza!

Nu je een paar recepten onder de knie hebt, kun je experimenteren met verschillende ingrediënten om je eigen gerechten en unieke smaken te creëren. Vergeet niet andere online beschikbare recepten te verkennen en maak optimaal gebruik van je magnetron. Nu is het tijd om te gaan koken. Bon appétit!